Miten sinun jalkasi voivat?

Olimmepa aktiiviurheilijoita tai hyötyliikkujia, niin tarvitsemme jalkojamme joka päivä. Jalkojen virheasennoista kärsii jopa 45-50% suomalaisista, ja virheasennot vaikuttavat myös muihin kehonosiin. Liikkuessa jalkoihin kohdistuu paljon kuormitusta. Myös kovilla alustoilla käveleminen, ylipaino, sekä vääränlaisten kenkien käyttö lisäävät riskiä jalkaongelmien muodostumiseen. Jalkojen hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota jo hyvissä ajoin, ennen isompien ongelmien ilmaantumista.

Jalkaterän ongelmat ilmenevät yleensä kipuina, jotka tuntuvat etenkin kävellessä. Yleensä oireet tulevat pikkuhiljaa, jonka vuoksi jalkojen hoidattaminen voi helposti venyä turhan pitkälle. Jalkojenhoidon ammattilainen osaa katsoa jalkojen virheasennot, sekä hyvinvointiin vaikuttavat tekijät ja neuvoa oikeanlaista hoitoa. Jotkut jalat saattavat tarvita isompaa remonttia ja elämäntapamuutoksia, toisille jaloille riittää vähäisempi hoito. Niin tai näin, voi jalkojenhoidon yhteydessä nauttia myös omasta ajasta ja rentoutumisesta. Jalkojen hierontaan on mahdollista käyttää kaikki hoidosta jäävä ylimääräinen aika.

Jos jaloissasi on esimerkiksi kipuja, tunnottomuutta, punoitusta, känsiä, parantumattomia haavoja, kutinaa, kramppeja, kynsiongelmia tai kovettumia, niin kannattaa hakeutua osaavalle jalkojenhoidon ammattilaiselle. Tarvittavan hoidon avulla voi ennaltaehkäistä mahdollisia suurempia ongelmia. Kiitä jalkojasi siitä, mihin kaikkialle ne ovat sinut kuljettaneet ja salli itsellesi hetki hemmottelua.

 

Tutustu Nexuksen jalkojenhoitopalveluihin täältä.