Hyvinvointia jaloille ja mielelle

Jalkojenhoito ei ole pelkkää voiteiden levitystä ja sivelyä, kuten siitä usein saatetaan ajatella. Jalkojenhoito, toisin kun jalkahoito, kuuluu terveydenhuollon palveluihin ja siinä tutkitaan jalkojen ongelmia, sekä hoidetaan niitä. Yleisimmin ongelmat johtuvat hoitamattomista jalkojen virheasennoista, sekä erilaisista kynsi- ja ihovaurioista, jotka ovat voineet johtaa vakaviinkin kipu- ja tulehdustiloihin. Ongelmia voivat olla esimerkiksi vaivaisenluu, vasaravarvas, kovettuma, känsä, jalkasilsa ja sienikynnet.

Jalkojen hyvinvointia ajatellen olisi tärkeää huolehtia jalkojen puhtaudesta, sekä oikeanlaisista kengistä ja sukista. Liian pienet kengät voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia ja siksi olisi hyvä huolehtia siitä, että jaloille jää tarpeeksi tilaa. Lapsille kenkiä ostettaessa ylimääräistä tilaa olisi hyvä jättää kengän kärkeen kaksi senttiä ja aikuisillakin puolitoista. Sukkien on hyvä olla hengittävät ja ne tulisi vaihtaa päivittäin. Jalat on myös hyvä pestä päivittäin, kuivata hyvin, sekä rasvata kuivat alueet. Myös erilaiset sairaudet ja esimerkiksi ylipaino voivat vaikuttaa jalkojen terveyteen.

Jalkojenhoidon ammattilainen ei pelkästään hoida jalkojen ongelmia, vaan myös ohjeistaa asiakasta siihen, miten jalkojen terveyttä voi itse paremmin ylläpitää. Pelkkä ongelman hoitaminen ei useinkaan riitä, vaan muutoksia tarvitaan myös asiakkaan omiin tottumuksiin. Parhaimmillaan jalkojenhoito voi kuitenkin olla samaan aikaan terveyttä edistävää, sekä nautinnollista. Viihtyisä ympäristö, ongelmien hoito, rentouttava hieronta, sekä keskusteleminen tekevät hoidosta kokonaisvaltaisen. Usein jalkojen ongelmat ovat myös tiedostamattomia, jolloin jo yksi hoitokerta voi tuoda asiakkaalle lisää ymmärrystä siihen, miten jalkojen terveydestä olisi helpompi huolehtia myös kotona.

Nexuksella näissä asioissa palvelee kesällä 2021 jalkojenhoitajaksi valmistuva Silja, jonka tekemät jalkojenhoidot ovat vielä kevään ajan tarjoushinnoilla. Palveluja on mahdollista ostaa myös lahjakortille, jolla ilahduttaa vaikkapa ystävää tai puolisoa.

 

Lisätietoja: kehonexus.fi/palvelut/jalkojenhoito